Genealogie

Begin Nieuwenburg, van Verbij

 

De genealogie van de familie valt uiteen in de familie van Nieuwenburg en de familie Verbij.

De familie van Nieuwenburg is grotendeels tot stand gekomen door de onderzoeken van mijn grootvader, Jan van Nieuwenburg, mijn oom Jan van Nieuwenburg (oudste zoon) en mijn vader Piet van Nieuwenburg (jongste zoon). Het onderzoek is gestart in 1910 en had een hoogtepunt eind jaren dertig, tot vlak voor de 2e wereldoorlog. Dankzij deze mensen is ook veel informatie bekend van de families Bijkerk en Bezemer. Mijn vader heeft alles op kaartjes verwerkt en ik heb deze weer ingevoerd in de PC en beschikbaar gesteld op internet. Diegenen die mij aanvullende informatie hebben toegezonden dank ik dan ook zeer hartelijk.

Voor een verantwoording van de aanvullingen via internet ontvangen en verkregen zie Dank aan:

Hier de grondleggers van de genealogie van de familie van Nieuwenburg:

               jan.jpg (8122 bytes)                  opa.jpg (5475 bytes)                          pa.jpg (18212 bytes)

                                  Jonge Jan                                                 Oude Jan                                                                            Piet

De genealogie van de familie Verbij is te danken aan twee mensen: Dick Verbij, een oom van mijn echtgenote en pater Verbij, een neef van deze oom. Het is bewonderingswaardig hoe deze mensen met hun inzet zoveel informatie boven tafel hebben gekregen. Voor de één meer dan 10 jaar en voor de ander zelfs ruim 20 jaar. Mijn aanvullingen betreffen ondermeer de aangetrouwden en onderzoek naar ontbrekende gegevens. 

Hier één van de grondleggers van een tak uit de genealogie Verbij. Van de pater is helaas geen foto voorhanden.

dick.jpg (37539 bytes)

Dick Verbij

In de eerst volgende versie van deze website zullen de e-mail adressen worden opgenomen van degene die mij hebben geholpen.

Hieronder ziet u een overzicht van deze website met de belangrijkste namen voor deze genealogieën.

U ziet direct welke familie een relatie heeft met de anderen. Ik hoop hierdoor meer duidelijkheid te verschaffen. Tip: U kunt dit overzicht ook oproepen door op het familiewapen te klikken. Dit wapen is altijd aan het begin van elke bladzijde te vinden.

overzicht.gif (11599 bytes)

 

 

Aad van Nieuwenburg.
Copyright ontwerp © 2000 VanNieuwenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: januari 09, 2001

De informatie op deze site is bedoeld voor particulier gebruik. Gebruik voor commerciele doeleinden is dan ook NIET toegestaan!